Flåsmyrens Kennel

Om oss

Home
Kontakta oss
Gästbok
Om oss
Storpudel
Meriter storpudel
Grönlandshund
Meriter Grönlandshund
Siberian husky
Valpar
Casino & Bellas Valpar
Till salu
Import
Export
Galleri / Gallery
Valpköparnas sida
In memorian
Länkar

HISTORIA
May Britt köpte sin första hund för avel, en schäfertik av Kennel af Tågabo 1957, därefter blev det bara fler och fler. Hon satsade i första hand på hundar som hade bra mentalitet. 1965 fick MayBritt kennelnamnet "Flåsmyrens". Detta namn tillkom genom att de hade en myr bakom sin gård i Skånes Fagerhult som hette Flåsmyr. Kenneln har i huvudsak fött upp korade, mentaltestade schäfrar till Rikspolisen, bevakningsbolag och bruksfolk. Samtliga av kenneln schäfrar hade ett betyg på minst + 3. MayBritt och hennes man Lennart var mycket aktiva inom Brukshundsklubben.
 
1965 åkte familjen till Danmark och köpte då sin första grönlandshund av Astrid Björndahl, Polarstiernens Kennel. Sedan blev det fler och kenneln började sin karriär på grönlandshund. Även på denna ras var det godmodighet som gällde, dessa mentaltestades också för bästa möjliga resultat.
 
1968 flyttad familjen som då bestod av MayBritt, Lennart och idag äldsta dottern Marina till Bjärnum. I samma veva tog de in en grönlandshund från Grönland.
 
1988 körde familjen sina första draghundstävlingar SM i Malung (norra Dalarna). det var då Lennart och svärsonen Lasse som ställde upp i tävlingen med mycket bra resultat; Lennart bronsmedaljör och Lasse körde in på en 4:e plats. Året därpå gick SM i Funäsdalen. Då var det bara Lennart som ställde upp av familjen.....han tog hem SM-Guldet och blev Svensk Mästare.
1990 ville även yngsta dottern Nina vara med. Så då bar det iväg till Kiruna för Lennart, mayBritt, Lasse & Nina. En del av byns företag sponsrade lite. Nina var sponsrad av Severa Pet Foods AB- Eukanuba.
Resultatet blev Lennart 4:a, Lasse 5:a och Nina blev silvermedaljör.
 
Grönlandshundarna användes även i utställningssyfte, även där med mycket goda resultat. Det blev cert, CACIB, BIR, BIG m.m. På 80-talet hade kenneln Sveriges Vinstrikaste grönlandshund SUCH NUCH Flåsmyrens Sareq ( se startsidan).
 
1990 kom de första siberian huskyna in i bilden, detta p g a det stora dragintresset familjen fått. Här satsas också på mentaliteten i första hand. Dessa med härstamning från Canada (Zero´s, Igloo-Pak, Arctic Trail´s m.fl.)
 
Nu har jag glömt bort att nämna hur storpudlarna blev en del av kenneln. 1983 åkte familjen på en tur och skulle titta på en bil som var till salu, bilen var ingenting att ha men det dök upp en vit storpudelflicka som satte sig vid oss, hoppade in i vår bil och ville följa med. Lennart frågade om hon var till salu och vad hon kostade. Hon följde med oss hem. Det var Brammarp´s Mitzie, vår stamtik inom rasen.
 
2004 köpte kenneln in sin första import inom rasen från kennel Kateisha i Nya Zealand. En mycket känd och framgångsrik kennel.
2008 köpte kenneln in en ny siberian husky tik från kennel Wolfpoint i Rumänien.
 
Kenneln innehar Bruksavelspris samt Bruksuppfödarpris!
 
Idag föder kenneln i huvudsak upp siberian husky & storpudel.
Kenneln avlar endast på sunda, friska & mentalt bra hundar men det exteriöra får inte åsidosättas ändå.
 
Lennart & MayBritt bor kvar i den lilla byn Bjärnum med sina hundar och sitt stora intresse för dem. Även äldsta dottern Marina bor i Bjärnum med sin familj och innehar kenneln Frost´n Flash´s (storpudel & cockerspaniel). Nina, yngsta dottern bor också i Bjärnum med sin sambo. Hon föder upp framgångsrika storpudlar under prefixet Ninihill´s www.ninihills.com
 
Vårt mål med aveln är att föda upp i första hand bra mentalt hundar men även satsa på kvalitet. Det är även viktigt att hundarna som avlas på är friska och sunda.
Vi älskar det vi gör och hundarna ger oss all glädje man kan önska sig.
 
Vi säljer inte hundar till oseriösa personer, och ägnar inte heller tid åt dem som ägnar sig åt att prata skit om andra. Sådana personer vill vi inte ha att med att göra!
 
Välkomna till oss på Flåsmyrens Kennel i Bjärnum
"Kvailtet & mentalitet"
Kennel sedan 1965
 
Medlem i:
Svenska Kennelklubben
Svenska Pudelklubben
Svenska Polarhundsklubben
Norska Kennelklubben
Norska Pudelklubben
 
GODKÄND FÖR HÄNVISNING AV SVENSKA KENNELKLUBBEN